V Praze blaze II.

Ahojte!! Včera som si uvedomila, že v Prahe sme boli už takmer pred mesiacom. Akékoľvek je to cliché, ten čas tak letí, najmä na začiatku roka. Už mám za sebou dva pracovné týždne, jeden školský a zatiaľ mám ešte aj nejaký voľný čas, tak rozmýšľam, ako ho čo najlepšie využiť. Vrámci toho vymýšľania som sa rozhodla dopísať aj článok o našom zimnom januárovom pražskom dobrodružstve.

DSCF3656 
Ráno sme sa zobudili do troška snehom poprášenej, no hlavne zamračenej Prahy. Poriadne sme sa naobliekali a vydali sa (narozdiel od prvého dňa) na správnu električku. Náš cieľ bol jasný: Národné múzeum. Mali sme šťastie, pretože v januári bolo ešte otvorené (teraz vo februári by už nemalo byť kvôli finišujúcej rekonštrukcii). Múžeum bolo poloprázdne - len turisti, my a (hluční) školáci.

DSCF3639 DSCF3625 DSCF3628 DSCF3623 
V Starej budove prebiehala len Česko-slovenská výstava a výstava 2x100, vrámci ktorej sme si mohli pozrieť 200 najunikátnejších exponátov zo zbierok múzea.

DSCF3617DSCF3615

Čo sa Novej budovy týka, všetko bolo o Keltoch, faune a flóre. Expozícia Noemova archa sa nám veľmi veľmi páčila, strávili sme tam celkom dosť času. Niektoré zvieratá sme si išli pozrieť aj viackrát.

DSCF3629DSCF3633DSCF3630DSCF3632 
Potom sme len rýchlo prešli do centra na obed. Znova u nás vyhrala Havelská koruna - hovädzie mäso, smažák a čapovaná Plzeň. Po obede sme minuli takmer posledné české koruny na trdelník a pozreli si aj Orloj odbíjajúci 13.00. Boli sme už tak premrznutí, že sme znova prešli na druhú stranu Vltavy, nakúpili čosi v potravinách a pobrali sa do tepla.

DSCF3643 DSCF3642 DSCF3644DSCF3655DSCF3660

Comments

  1. Takmer vsetky tie knizky mam precitane. Budkacik a Dubkacik :-)

    ReplyDelete
  2. Prahu zbožňujem! :) Do Národného múzea sa tento rok chystám a už sa neviem dočkať :) A krásne fotky, Praha je kúzelná :)
    What A Fancy World

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem :) a určite sa oplatí múzeum navštíviť, keď už bude úplne zrekonštruované.

      Delete
  3. To muzeum ti závidím... Musím si tam taky zajet sakra :):D

    NATYRALLY

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!