Strasti dovolenkovania pri mori

Každý typ vycestovania za hranice vlastnej domoviny so sebou prináša akési pozitíva ale i negatíva. Ak sa vyberiete na dovolenku k moru, kde vás zamestnáva vylihovanie, jedenie a plávanie, máte čas všetko poriadne rozanalyzovať.

DSCF2917

  • Prvá kritická situácia nastáva hneď ráno, keď musíte vstať o siedmej, rozlepiť si oči, vziať uteráky a vyjsť von, dúfajúc, že nejaké lehátka ešte budú voľné. Posielam pusu všetkým, ktorí si nechávali obsadené lehátka aj cez noc.
  • Či ste bieli ako stena, po piatich minútach na slnku celí červení alebo už tak čierni, že vás dovolenkoví spoločníci nevedia potme nájsť, chrániť pred slnkom by ste sa mali. Na dovolenke spotrebujem viac krému ako za celý rok doma. Veď sa treba natrieť pred odchodom z izby, po kúpaní sa, po spotení sa, po opaľovaní na seba zasa napatlať niečo, čo sľubuje hebkú a dlho opálenú pokožku. Preto si nájdite spoločníka, ktorý vám natrie chrbát v spojení s masážou. No a beda vašej koži, ak všetok krém skončí na bielom (následne žltom) posteľnom prádle, lebo vy by ste si po tých výdatných raňajkách alebo obede ešte radi troška poležali.
  • Ak máte alergiu na slnku, kombinácia slnko - soľ - pot - opaľovací krém nie je úplne priaznivá.
08_Kerkyra s Filipom1

  • Sprchovanie sa je ďalšia kapitola sama o sebe. Snaha zmyť zo seba všetok pot a soľ je často márna, pri tých tropických teplotách sa spotíte hneď pri východe z kúpelne. Umývať si vlasy nemá zmysel, ak sa o dve hodiny budete znova čvachtať v mori a niekto si bude užívať hádzanie chalúh na vašu hlavu.
  • Vec, ktorá so sebou prináša nabalených niekoľko ďalších (ne)úsmevných situácií, je nafukovačka. Jej nafúknutie bez použitia pumpy vyžaduje istú zručnosť zústnosť. Ak si myslíte, že z nej v mori len tak ľahko zleziete bez toho, aby ste si namočili telo rozpálené od slnka, ste buď na veľkom omyle, alebo sme my príliš nešikovní. No a či ju dokážete vyfúknuť a zložiť do obalu, v ktorom ste ju pôvodne kúpili? Odpoveď je nie.
08_Kerkyra s Filipom

  • Ak sa ocitnete v mori, ktorého teplota nevyhovuje úplne vašim požiadavkám, budete preklínať aj ten jediný mrak na oblohe, ktorý vám schoval zdroj tepla.
  • Aby ste si nepriniesli domov suvenír v podobe zničených plaviek, musíte stráviť nemálo minút ich prepieraním vo vode. Po pár dňoch sa z toho stane akýsi rituál, pôjde vám to od ruky a plavky budú pripravené aj na ďalšiu dovolenku. Ak však nie sú biele - tie vám opaľovací krém hravo sfarbí do žlta.

Comments

  1. Jéj, už sa teším na ďalší roky kedy sa chystám k moru! :D :D

    ReplyDelete
  2. Ten opaľovací krém mi minulý rok dogabal aj čierne plavky! :D Nielen biele majú ten problém. Ale ináč super dobrý a pravdivý článok :D

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    ReplyDelete
  3. Hlavne sa natierat, .. predovsetkym v prvych dnoch. Aj plavanie je zradne, .. clovek vobec nema pocit, ze sa pocas neho opaluje, .. a zisti casto az prilis neskoro, .. ked je uz spaleny.

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!