#NIEJENAMTOJEDNO | ZA SLUŠNÉ SLOVENSKO

Vec sa má tak, že sa snažíme s kamarátom vymyslieť nejaký zaujímavejší design pre môj blog, no blogger nám v tom chce asi zabrániť. Preto to tu bude vizuálne nejakú dobu vyzerať tak ako teraz. Musíme byť trpezliví.

WP_20180316_17_57_27_Pro

Včera sme sa aj my, spolu s približne 65 tisíc ľuďmi!, zúčastnili zhromaždenia Za slušné Slovensko, konajúceho sa v Bratislave. Po miernych pocitoch apatie, nechuti a hnevu, rozprávania o tom, ako tam už nepôjdem, pretože to nemá zmysel a zmena by neprišla ani s pol miliónom ľudí na námestiach, som v piatok od piatej do pol siedmej znova stála na Námestí SNP. Obkľúčená tisíckami ľudí, fascinujúcimi transparentami a, bohužiaľ, aj dymom z cigariet (ľudia, fajčiť v davoch by ste naozaj nemuseli).

WP_20180316_16_39_34_Pro

Posledné týždne je situácia na Slovensku zaujímavá. Asi taká bola vždy, no ľudia si to veľmi nevšímali, veď koľkí z nás majú čas sa pri každodenných starostiach venovať ešte aj politickému dianiu? Preto mám dobrý pocit z toho, koľko ľudí sa včera vonku objavilo, aj keď to nemusí nič zmeniť. Koľkým ľuďom to nie je ľahostajné, koľkí chcú mať zo Slovenska slušnú krajinu a neboja sa to dať najavo na verejnosti.

WP_20180316_16_41_09_Pro

Aj napriek tomu, že by som asi viac ocenila, keby táto akcia mala podobu pochodu, i tak bolo úžasné počúvať prejavy rečníkov (najmä pána Stankeho, Kemku a Mojžiša).

Naposledy nahrané5

Ak sa vám naskytá otázka, o čo ide, čo by vyriešili predčasné voľby, tak neviem. Netuším, ktorá politická strana by bola správnou voľbou; ktorá by podporila úmysel naznačení samotným názvom zhromaždenia. No myslím si, že je správne prejaviť svoj nesúhlas, keď sa už nedá na tú politickú šaškáreň a ich herecké výkony ďalej pozerať bez toho, aby vám stúpol tlak alebo ste pocítili nutkanie odbehnúť si do kúpeľne. Preto, ak ste nespokojní s tým, čo hrozné sa tam niekde na horných pozíciach deje, príďte na ďalšie zhromaždenia, ak budú pokračovať! Nenechajte sa odradiť rečami vašich známych, kamarátov či komentármi pod príspevkami na internete. Buďte v tom sami za seba a ak sa vám niečo nepáči, príďte to vykričať.

Na záver by som sem rada pridala zopár sloganov, ktorými sa včera pýšili niektoré transparenty:

- Spišská Nová Nič
- Neboj sa Fico, ani my neodchádzame
- Skočte už konečne z MOSTu
- Radšej tortellini ako Pellegrini
- Platí ma mama, nie Soros
- Vláda bez česti cti (dobre nadväzuje na môj predchádzajúci maturitný článok)

Naposledy nahrané6

no a čo vy? boli ste? ako sa vás dotýka celá táto situácia? čo myslíte, ako bude pokračovať?

majte sa krásne, usmievajte sa a nebuďte ľahostajní!!

Comments

  1. Len skoda, ze po takmer tych 30tich rokoch musime opat na namestia, .. ze sa ani za tu dlhu dobu nestalo slusne Slovensko samozrejmostou.

    ReplyDelete
  2. Áno, bola som už dva-krát! A mienim ísť aj ešte ďalších 10, ak bude treba.

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!