Predvianočné šialenstvo

beforechristmas

Dnes sme s kamarátkami skonštatovali, že ľudia sa pred vianočnými sviatkami úplne bláznia. Vykupujú hračkárstva a kníhkupectvá. Keď cestujú s plnými igelitkami hromadnou dopravou, zaberú nimi dve sedadlá alebo celý priestor pred dverami. Ľudia sa pretláčajú medzi sebou v obchodoch typu TIGER alebo NUEVO. Potraviny vypadávajú z kopcom naplnených nákupných košíkov ako keby mal prísť koniec sveta, pretože dvadsiatehopiateho aj dvadsiatehošiesteho budú zavreté všetky obchody. Pred garážami nákupných centier stoja rady áut a kolabuje doprava. V kaviarňach predávajú koláče s nápisom "zjedz si ma, veď sú Vianoce". Všetko ponúkajú v darčekových baleniach, vianočných sadách 3+1 zdarma, zabalené do červeno-zlatých škatuliek a previazané trblietavou stuhou.

DSC_5857

Ja už mám darčeky týždeň zabalené, niektoré už aj rozdané a zopár som ich už aj dostala. Tento rok si viac než inokedy vážim všetky ručne vyrobené veci a darčeky, ktoré dokazujú, že kvantita nemusí znamenať kvalitu. Je úplne nemožné opísať pocit, keď odbalíte darček a vykukne na vás niečo, po čom ste vážne dlho túžili a je to dôkazom, že dotyčný vás naozaj dobre pozná.

DSC_5861

Náš vianočný stav je inak nasledovný: neozdobený stromček nám už stojí a rozvoniava v obývačke, máme takmer všetko napečené, všade sa povaľujú buď plechové dózy s koláčmi, darčeky od niekoho, darčeky pre niekoho, baliaci papier, kúsky lepiacej pásky alebo ihličie.

ako trávite tieto dni vy?

Comments

Post a Comment

thank you for your comments!