THINGS WORTH SHARING i.

Dnes som sem zablúdila s toľkými vecami, o ktoré sa chcem s vami podeliť a aj tak tu sedím a netuším, čo vlastne napísať. Tento článok bude teda prvým z mojej novej wannabe série THINGS WORTH SHARING, kde chcem s vami zdieľať zopár (dúfam, že) zaujímavých postrehov z posledných dní a týždňov. Tak let's get onto it.
ThingsWorthSharingone
  • je neuveriteľné, ako sa človek mení - jeho názory, vlastnosti, myslenie, záujmy.
  • zero-waste trend sa dostal už aj ku mne. Už niekoľko rokov sa s hrôzou dívam na odpadky na chodníku či v prírode - od obalov od keksíkov a nanukov, cez plastové a sklené fľaše až po konzervy z červenej fazule. Už nejaký ten piatok sa snažím vyhýbať igelitkám (aspoň pri nákupe potravín a kozmetiky) a plastovým fľašiam. Nejde mi to síce tak šikovne ako tejto slečne, no podľa mňa je na zaplakanie, koľko odpadu dokážeme ako ľudia vyprodukovať. Samozrejme, že nedá sa tomu úplne vyhnúť, ale koľkokrát ho produkujeme úplne zbytočne.
  • a o plytvaní jedlom ani nehovorím. 
  • snažím sa menej oplývať moju celú existenciu a všetkých naokolo stresom - úplne zbytočným stresom. Momentálne čítam skvelú knihu - The Stress-Proof Brain - ktorej autorka píše o tom, ako doslova preprogramovať mozog a vyhnúť sa nadbytočnému stresu. 
  • nevážte sa, vôbec nič to nehovorí o tom, či ste fit alebo nie. Mne trvalo dlho zbaviť sa toho sprostého zvyku vážiť sa aj štyrikrát denne. Váha sa v priebehu dňa dokáže rapídne zmeniť, či ste zjedli to tiramisu alebo nie.
  • kloktajte slanou vodou.
  • kúpte si kokosový olej. Momentálne je u mňa na popredných priečkach v kúpeľni. Používam ho na vlasy, telo a pery. Je neskutočne univerzálny, nič ma po ňom nesvrbí a neštípe. Plus prenádherne vonia! Jedinou nevýhodou je, že po použití by bolo fajn sa ničoho nedotýkať. (áno, bolo by to fajn. nechcite vedieť ako vyzerá môj mobil, klávesnica, kľučky na dverách a umývadlo)
  • dodržiavajte pitný režim! Eliminujete tak bolesti hlavy. A to myslím vážne. Pozor na to!
  • viete, aký my máme dobrý život v porovnaní s niektorými krajinami?
  • učenie sa nových vecí je vraj najlepšia prevencia pred Alzheimerovou chorobou.
  • posledný diel siedmej série Game of Thrones prekonal moje očakávania, aj keď prvých päť minút sa mi to najprv až tak nepozdávalo. Pozeráte? Videli ste? Čo hovoríte?
  • ak ste ten typ ako ja, že chcete cvičiť, ale väčšina cvičiacich kanálov na youtube vás veľmi rýchlo omrzí, skúste dať šancu tomuto chlapíkovi. Už prešlo trinásť dní a mňa stále baví! A to je teda čo povedať.
  • 22.9.2017 vydá Macklemore nový album! any fans here?

Comments

  1. Určite pokračuj v tejto sérii :) Niektoré tvoje postrehy sú naozaj pekné, hlavne to, aby sme sa naučili žiť ekologickejšie a vážiť si životné prostredie :)

    Wear the Confidence

    ReplyDelete
  2. úžasný článok :) teším sa na pokračovanie ;) ekologické zmýšľanie by som zaviedla ako povinný predmet už od prvej triedy, lebo je to niečo neuveriteľne dôležité a hoci sa už mnoho ľudí pomaly prebúdza zo sna, kopec z nich má stále klapky na očiach... tak treba začať so zmenou čo najskôr :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  3. Jo! Víc takových článků!:) Super.

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!