FASHION | July NEW IN

V júli bolo zopár osudových dní, kedy som si v obchodoch doplnila zásoby vecí, ktoré naozaj potrebujem. I napriek tomu, že nejaké nové kusy, ktoré mi pribudli, som vám ukazovala nedávno, tu je druhá (a väčšia) várka toho, čo sa mi nazbieralo v júli doma. Polovicu vecí mám z Viedne, kam sme išli zo zúfalstva, keď som nevedela v bratislavských obchodoch nič nájsť a súrne som potrebovala plavky na čoraz viac a viac sa blížiacu dovolenku. Či sa mi podarilo nejaké zohnať, sa presvedčte sami.

DSC_5062

plavky
I napriek tomu, že neoplývajú veselou a žiarivou farbou, majú tieto tmavomodré plavky hneď niekoľko výhod:

  1. spodný diel má jednoduchý, no i tak veľmi zaujímavý detail a preto sa okraj nikam nezarezáva a nevytvára nepekné faldíky
  2. vrchný diel je klasický podprsenkový - na ramienka -, čo ja viem naozaj oceniť. Viazania okolo krku veľmi rada nemám.
  3. vyzerá to byť celkom pevná látka, tak možno sa rýchlo nevyťahajú
Sú z h&m, kde mali tento rok celkom zaujímavý výber.


fotkyjuly1

V peek-u  som si kúpila ešte aj takmer obyčajný čierny spodok, ozvláštnený bielou nitkou. Spočiatku som si nebola istá, či sa mi páči, no po niekoľkých minútach strávených v kabínke bolo rozhodnuté!

DSC_5131

športový chaos v Primarku.

Primark sa stal po mojej prvej návšteve Anglicka mojím najobľúbenejším obchodom. Ak by mi pár rokov dozadu niekto povedal ideme do Primarku, bola by som ready do pár minút. Teraz som odtiaľ chcela do pár minút zdrhnúť. Neporiadok, veľa vecí, veľa ľudí (a to vďakabohu nebola sobota!) a kvalitou mi to oblečenie už tiež veľmi nelahodí (tomu tak však bolo asi vždy). Na nákup basic kúskov je tento obchod ale ako stvorený - žabky za euro päťdesiat, karimatka za šesť, či podprsenka za tri päťdesiat. Tentokrát som tam zamierila za účelom kúpiť si šortky na behanie/cvičenie. A pochodila som dosť dobre. Jedny sú voľné a cítim sa v nich, ako keby som na sebe nič nemala. Tie druhé sú zasa klasické legínoídne a majú vzadu aj vrecko na zips! Netuším, koľko vydržia, no obe boli po päť eur.

DSC_5089 fotkyjuly

športovo v Decathlone.
Decathlon mi svojím interiérom ozaj nie je sympatický, no nakúpite tam športové veci od výmyslu sveta. Mám už odtiaľ zopár 100%-ne bavlnených tričiek, ktoré si neviem vynachváliť. Teraz som pochodila s ďalším bavlneným tričkom (druhé zľava). Problémom Decathlonu však je, že tie najviac basic a lacné veci majú v dvoch, maximálne troch farebných prevedeniach. Preto je toto už moje druhé ružové tričko a v skrini mám ďalšie tri biele. Ale sú vážne veľmi príjemné!

Kúpila som si aj jedno voľnejšie tričko (vľavo) v mojej obľúbenej bledoružovej, ktoré sa mi úplne hodí na cvičenie jógy. Posledné tričko by malo mať uv filter. Neviem, či je to len reklamný ťah, pretože mňa pod oblečením nikdy nespálilo (myslím), ale nechala som sa naň zlákať. Bude snáď ideálne na vodné športy pri mori, pretože bude určite rýchlo schnúť. A aspoň budem v tej farbe ľahko viditeľná.

Poslednou vecou je športová podprsenka. Naozaj nemám rada všetky tie umelé materiály, z ktorých je väčšina podprseniek vyrobená. Táto je bavlnená a už druhá, ktorú mám. Som s nimi naozaj spokojná.

DSC_5192

voňavo v Lush.
Vôňu LUSH-u som zacítila už asi šesť obchodov pred ním. Ani som nevedela, že naň narazím, no tá vôňa ho hneď prezradila. Váhala som, že čo tam a či vôbec niečo, no momentálne je moja tvár asi odrazom všetkého, čo sa v poslednom čase dialo a chcela som ju nejako odmeniť. Nakoniec som odišla s Mask of Magnaminty, ako asi každý raz.

DSC_5162

nejaké (ne)kozmetické nezbytnosti.
Tento rok som siahla po dlhom čase po tomto opaľovacom kréme z dmky. Zatiaľ ma žiadny z nich nesklamal, tak snáď tomu nebude toto leto inak. Rozhodla som sa vyskúšať sprchový gél Alverde a ani si neviete predstaviť, ako prenádherne vonia. Dove šampón som už stihla aj vyskúšať a nie som až tak nadšená. Neviem, či je chyba v ňom, alebo v tom, že som nesiahla naraz aj po kondicionéri z tej istej rady, no nevadí. A deodorant, ktorý voňal najmenej ako čistiace prostriedky do kúpeľne zo všetkých.

DSC_5152

Po veľmi veľmi dlhom čase sme sa doma rozhodli znova vyskúšať quinou. V poslednej dobe jeme čoraz viac všelijakých rôznych obilnín, skúšame, čo všetko sa dá jesť miesto zemiakov a ryže a mňa to veľmi baví. Chceli by ste článok s nejakými tipmi?
A keď siahnem po nejakej tyčinke, tak po tejto. Vedia u mňa kokosová, ananásová a čučoriedková. Ale sú nehorázne sladké.

DSC_5150

Tak to by bolo na dnes všetko. Ja teraz pravdepodobne (dúfam) ležím niekde na pláži a niečo čítam. Verím, že sa máte výborne!

Comments

  1. Krásné nákupy :) Moc se mi líbí ty první plavky, detail na nich je krásný, originální :) Z Primarku jsem měla při mojí poslední návštěvě podobný pocit, na basic kousky je fajn, ale jinak už na nákupy v Primarku asi už moc nebudu :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  2. Taky se mi moc líbí ty plavky, ta kraječka je super! Ve Vídni jsem ještě nikdy na nákupech nebyla, většinou jezdím spíše do Německa, ale ráda bych se tam taky koukla. :)

    AESTHETICxKAT

    ReplyDelete
  3. Ty plavky jsou opravdu moc pěkné :) a tu masku mám také, je skvělá

    ReplyDelete
  4. naozaj pekný nákup, najviac sa mi asi páčia plavky, čo ma prekvapilo, pretože v obchode na vešiaku by som si ich pravdepodobne ani nevšimla :D s Primarkom máš svätú pravdu - nič nedokáže odradiť od nákupu tak, ako haldy rozbŕľaných vecí a bordel ako v tanku... ale veci zvyknú mať ozaj pekné a za dobrú cenu :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  5. přesně jak píšeš lush lze cítit na dálku :)

    ReplyDelete
  6. Já mám vždycky problém sehnat plavky :D málo které mě sedí, ale ty jsi si koupila opravdu krásné :) i ty věci z primarku jsou pěkné :)
    Pak dej vědět, jak chutnala ta kokosová tyčinky, já od této značky měla zatím jen brownies příchuť a je moc dobrá :)
    Maris Novotná

    ReplyDelete
  7. vďaka vďaka všetkým!
    veľmi ma tešíte všetci ♥

    ReplyDelete
  8. tie plavky z h&m sú krásne! mám rada takéto jednoduché plavky :)) also mask of magnaminty je najväčší holy grail there is!!!
    Ivana xx

    ReplyDelete
  9. Ty plavky vypadají opravdu suprově!

    ReplyDelete
  10. Ach ten lush, myslím, že už dlho neodolám ani ja :D

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!