HELLO MAY

Vôbec neviem, o čom písať - už pár týždňov. Asi sa to stáva každému. Mám toho v hlave toľko veľa, čo by som chcela nejako pretlmočiť aj vám, ale neviem si svoje myšlienky ani len usporiadať, nieto ich ešte nejako spísať na papier (alebo sem). No dnes mi to nedalo. Vedela som, že niečo sem napísať chcem, no jasné, že som nemala ani tušenia čo. Aj keď sa vám bude možno zdať, že viem presne, čo chcem, posledné týždne v tom živote nejako tápam.

DSC_4937

Máj - lásky čas. Óóó! Toto je také cliché, no nejako ma momentálne hreje pri srdci. Nejdem sa vás, milé dámy, pýtať, či ste boli včera pobozkané pod čerešňou (alebo akýmkoľvek iným stromom, veď na tom nezáleží). Aj tak už takmer všetky odkvitli.

Apríl bol naozaj hektický a verím, že máj nebude! Aj keď už teraz sa mi v ňom nazbieralo niekoľko povinností, radostí aj nepríjemností, rozhodla som sa im postaviť čelom. A najmä k nim pristúpiť s úsmevom a len (alebo aspoň z väčšej časti) s pozitívnymi myšlienkami. Jasné, oveľa ľahšie sa to takto do vetra povie ako vykoná. A už dupľom pri mojej povahe. No včerajším prvomájovým dňom túto, pre mňa výzvu, zahajujem.

DSC_4933

Ako to chcem docieliť ? Neviem, no nejaké tie svoje idey vám chcem predstaviť v zopár bodoch. Možno vás to tiež namotivuje k lepšiemu ja a ja si možno uvedomím, že to naozaj nie je ako med lízať a len to tu zdôrazňuje moje tápanie.

1. Usmievanie sa. Čo najviac a na každého (áno, aj na tých dvoch, čo si myslia, že vás nenápadne ohovárajú). Pripomeňte ľuďom, nech sa usmejú, keď sú zamračení. Ani každú sprostú poznámku nekomentujte. Radšej sa pousmejte a zdržte sa polemizovania o živote múdrych hláv.

2. Joga. Akokoľvek som nahnevaná, smutná alebo znudená, uchýlim sa k cvičeniu jogy. Samozrejme, že veľa ľudí ju odcudzuje, že keď chcem cvičiť, nech radšej začnem robiť zhyby a dvíhať nejaké váhy, no pre toto ja jogu vážne nevyhľadávam. Aj keď sa mi väčšinou nechce hop on the mat a niečo si zacvičiť (hlavne, keď mám náladu na bode mrazu), vždy sa mi po nej uľaví. Pomohla mi s boľavým chrbtom, boľavou hlavou aj boľavých bruchom. A čo je najlepšie, vždy ma dobije len tou pozitívnou energiou. (Uvedomujem si, že niektorí, keď toto čítate, si asi ťukáte po čele, ak ste to rovno nezavreli)

3. Zoznam dobrých a zlých vecí. Nedávno som počula dve dobré rady. Prvú o tom, že všetky dobré veci z môjho dňa si mám niekam napísať. Robila som to celkom pravidelne a vždy si spätne čítam dlhý zoznam samých pekných vecí a mám z toho obzvlášť dobrý pocit. Druhá rada mala zasa úplne opačný ráz. Vraj každú škaredú myšlienku si niekam napíš, aby si sa jej zbavila. Neviem, toto som ešte nestihla vyskúšať, takže neviem povedať, aký to má efekt, no možno na tom niečo bude.

4. Nepripúšťajte si všetko k telu. Niekto vám povie, že máte hrozné vlasy? Alebo na hodine poviete nahlas poriadnu hlúposť a všetkým je z toho do smiechu? No a čo?! Tak nech. Keď nie v ten deň, o týždeň na to aj tak každý zabudne. A ak chcú, ľudia si vždy nájdu niečo, čo by skritizovali.  To, čo povedia nie je vo vašej moci, ale to, ako sa v tej situácii zachováte je čisto len na vás. Nenechajte si jednou blbosťou pokaziť celý deň (prípadne aj celý týždeň)!

5. Robte to, čo chcete, bez ohľadu na to, čo si o tom myslia ostatní. Aj keď, samozrejme, všetko má svoje hranice.

DSC_4931

Neviem, akým veľkým prínosom pre spoločnosť tento článok je, no ja som rada, že som konečne nejaký napísala. Som rada, že som to všetko vytesnila z hlavy (celé sa to podobá na bod číslo 5 asi).

Majte sa krásne! A poteším sa, keď sa so mnou podelíte o akékoľvek vaše myšlienkové pochody, týkajúce sa takýchto vecí.

Comments

  1. Presne tak, ... "Alebo na hodine poviete nahlas poriadnu hlúposť a všetkým je z toho do smiechu? No a čo?! Tak nech." -> aspon sme niekoho rozosmiali. A zabudne sa na to nie obden, .. ale uz o par minut ci sekund.

    Maj - bude este o cosi hektickejsi asi - ale od druhej polovice by sme uz mali mat normalne jarne pocasie; dni su ovela dlhsie, .. a cakaju Ta nove veci, .. ktorymi bude urcite zaujimave sa zaoberat.

    ReplyDelete
  2. Velmi pekny clanok, tiez mam niekedy kopu myslienok v hlave, ale dat ich na blog az tak lahke nie je.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    ReplyDelete
  3. No po přečtení toho článku ti můžu jen přát, ať se máš hezky a plní se ti tyto cíle, s tím bude život opravdu jednodušší. Snažím se to mít podobně, ale opravdu jen snažím... :D

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!