Nízke Tatry

Nie som veľmi zanietená turistka, ale mám disciplínu a pevnú vôľu - a tej je pri výstupoch ako je tento treba. A asi aj preto sa mi podarilo výjsť na Košarisko - prenádherný vrch v Nízkych Tatrách. Ale to by nebolo ono, keby náš výlet nepredstavoval zážitok za zážitkom.

WP_20160705_029 1

dĺžka: 17 km  |  prevýšenie: 1000 m  |  čas: 3 + 2 a štvrť hodiny


WP_20160705_034

Ráno sme vyrazili o 6:30, aby sme už o deviatej boli v Liptovskej lužnej - v menšej obci, ktorá ešte nie je skazená mestským prostredím a charakterom. Milota ľudí nám hneď zrána naozaj zlepšila náladu. Jedna pani sa s nami dokonca dala v obchode do reči a pozývala k nej na kávu.

WP_20160705_003 1WP_20160705_011 1

Turistický chodník vyzeral veľmi pekne a keď sa ešte stíhate dívať aj naokolo, je to nádhera - tento kraj je môj slovenský najobľúbenejší. Vraj po kalamite je už aj žltý chodník vynovený a znova sprístupnený - povedali tri dievčatá na hrebeni nejaký ten týždeň dozadu. Ostáva pre nás doteraz záhadou, kde bol ten výborný nový chodník. Po tom, ako sme stretli pasúce sa stádo kráv, popri ktorých sme sme hľadali žltú značku, sme sa po skoro kolmom stúpaní do kopca, stratili naozaj. Padnúte stromy sme museli preskakovať, podliezať, všetci sme boli dopichaní od konárov a ihličia. Hore sme sa dostali len vďaka faborkám povešaným na stromoch, za ktoré nejakému dobrákovi naozaj ďakujeme!

WP_20160705_027 1WP_20160705_021

Na Košarisku bolo nádherne. Dostali sme sa po dlhšom čase konečne aj k vytúženému jedlu (avokádo s volským okom a maková torta, o ktorej sa mi ešte sníva!) a nádherným výhľadom. Máme to tu na Slovensku naozaj prenádherné, ak viete, kam ísť.

WP_20160705_035 1Košariskonotdone

Cestou dolu sme už našli aj nový chodník, ale ako môžete vidieť na fotkách, o nič lepšie ako hore to nebolo. Okrem toho, že tam občas nejaká žltá značka bola namaľovaná. No i napriek škrabancom sme na duchu neklesali. Vždy môže byť aj horšie (mohlo napríklad aj pršať) a hlavne takéto veci treba brať s humorom. Dnes sa na tom naozaj smejeme.

toto mala byť prvá minulotýždňová túra, že taká na rozcvičku. a nakoniec mi prišla ao tá najnáročnejšia zo všetkých. pokračovanie turistiky nabudúce!

Comments

  1. skvelý článok! (ako inak ;) turistika môže byť naozaj dobrodružná, najmä s mizivým značením, takže stratenie sa úplne chápem :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  2. To je nádhera! :) Doufám, že se tam také jednou podívám :)

    News | Another Dominika

    ReplyDelete
  3. Tatry celkově jsou nádherný. takovej hobbit land. no a ještě ty fotky ♥

    ReplyDelete
  4. Cez Liptovsku Luznu som par krat prechadzal na motorke, .. a vzdy som sa nad obcou hore pri meandroch potoka Luzanka zastavil a chvilu kochal okolim.

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!