MOVIES | Finding Dory and Me Before You

Tento týždeň som strávila viac hodín v kine ako v škole. #truestory
A väčšinou nezvyknem písať na blog o filmoch, ktoré som videla, ale tieto dva vôbec neboli sklamaním a za tých pár eur sa oplatí ich vidieť. Takže ak radi chodíte do kina alebo vás aspoň jeden z filmov zaujme, určite si ho choďte pozrieť!

 Finding Dory 


Na tento film som sa tešila už asi rok dopredu. Hľadá sa Nemo bola jedna z mojich obľúbených animovaných rozprávok a neísť na pokračovanie o rybke Dory, ktorá trpí "stratou krátkodobej pamätáže pamäte" a hľadá svoju rodinu, to by bola predsa škoda. No hneď ako uviedli film do kín, nadšenie ma opustilo a vôbec som netúžila tento film vidieť. Aj tak si ma nejako našiel (rozumej, išli sme naň povinne zo školy) a bol skvelý! Toľko som sa naozaj dlho pri žiadnom filme nenasmiala. Vôbec to nebola strata času/peňazí a ani zbytočný sequel k Nemovi, aby si film-makers len zarobili, ako som si pôvodne myslela. Buďte si istí, že animáky nie sú len pre deti!

•••

 Me Before You 

Áno, toto je ten film o Louise Clark, ktorá sa stará o muža na vozíku.
Áno, to je ten film podľa knižky od Jojo Moyes, okolo ktorej bol obrovský hype
A do tretice - áno, toto je príbeh, pri ktorom som mala slzami zmáčanú tvár, krk aj šaty.


Me Before You je silný príbeh. Prinúti vás zamyslieť sa nad životom, akokoľvek pateticky to znie. Či už pozeráte tento romantický film alebo čítate knihu, emočne vás príbeh Willa a Lou úplne vycicia. Naozaj. Alebo aspoň mňa úplne dostal (a to ja pri filmoch ani knihách plakať nezvyknem. len pri Game of Thrones - season 5 episode 9 ). Nie som zvyknutá, že producenti sa držia knižnej predlohy, ale tu sa im to dosť podarilo. Použili veľa hlášok z knihy a takisto herci vyzerali takmer rovnako ako som si ich pri čítaní predstavovala. Ak nie ste veľmi na takéto romantičnô, lebo ono to romantický film je, som si istá, že herecký výkon Mother of Dragons Emilie Clarke by ste ocenili. Navyše, aj keď Willov osud je nešťastný, dosť sme sa nasmiali. Ako film končí prezrádzať nejdem, lebo nezvyknem spoilovať a mali by ste si ho pozrieť, lebo je skvelý ! alebo si aspoň pustite song od Imagine Dragons.

Aký film zaujal naposledy vás? Alebo naopak - bol úplným sklamaním? A čo hovoríte na tieto dva? Videli ste?

majte krásny víkend!

Comments

  1. Nemo ani Dory mě nikdy neoslovili, asi jsem bezcitná, ALE!! dneska jdu na me before you a hrozně se těšim. Vim jak to končí, protože se ráda týrám spoilerama :D Jsem ráda za recenzi, super :)

    ReplyDelete
  2. Finding Dory som ešte nevidela, ale určite to raz pozriem. :) Na me before you sa chystáme zajtra s kamarátkou, takže som si ten odsek pre istotu neprečítala, pretože sa pokúšam už dlhý čas vyhnúť čomukoľvek čo sa týka toho filmu, aby som netušila, čo mám čakať. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!