MADEIRA | Tarde 5 : Nad oblakmi a ešte vyššie

vyšli sme na najvyšší vrch Madeiry - Pico Ruivo. ak nemáte radi schody, nechoďte tam.

DSC_4446

[00:23] Nejakí Francúzi hulákajú na chodbe. To je teda veľmi pekné od nich.

[3:37] Vonku strašne fučí.

DSC_4376

[9:53] Konečne boli v supermarkete milí ľudia, ktorí sa na nás aj usmievali a poďakovali.

DSC_4377DSC_4383DSC_4389DSC_4395DSC_4400
DSC_4403

[15:15] Vyšli sme na najvyšší vrch Madeiry! Volá sa PICO RUIVO  a má niečo cez 1800 mnm. Ak ste tu, nemali by ste ho vynechať, ak vám to kondícia dovoľuje. Dá sa naň vyškriabať z Pico do Areeiro, na ktoré sa vyveziete a potom po 5,6 km chôdze ste v cieli. Veľa sa nachodíte hore a dole po schodoch, ale občas aj po rovnom chodníku. Ak sa stíhate okrem pod nohy pozerať aj okolo seba, vaše vnemy budú uchvátené. Výhľady sú nádherné a dnes sme už naozaj nad tými oblakmi boli (včera som to len sľubovala).

DSC_4441DSC_4451

[16:41] NE-VLÁ-DZEM. Táto túra nie je nič pre slabé povahy a o ničom kondície. A ešte keď na vás aj svieti to slnko a vy tŕpnete, že vás cez deň spálilo. (edit: áno, to slnko tam naozaj páli, len kým sme sa nespálili, nemysleli sme si, že až tak.)

DSC_4402
DSC_4409DSC_4428

[17:17] Práve sme vyšli 519 schodov. Škoda, že som ich nerátala od začiatku.

DSC_4432

[18:17] Dokopy sme na posledných dvoch kilometroch prešli 1407 schodov. That hurts! Už sme v aute, ostáva nám zísť už len 1800 m k moru a môžeme sa tešiť na večeru. Inak každý deň chodíme do hotela večer neskôr a neskôr. Ak to takto pôjde ďalej, niektorý deň už ostaneme bez večere.

DSC_4454 DSC_4455

Comments

  1. Nevyzeralo, ze si nevladala, podla tempa, ktore si "nahodila" cestou spat. :-)

    ReplyDelete
  2. Úplne ťa obdivujem, ja schody teda veľmi neobľubujem a občas mi robí problém vyjsť na štvrté poschodie v bytovke, takže asi by som to nezvládla, ale za pre ten výhľad sa to skutočne oplatí!

    ReplyDelete
  3. To poznámka o spálení geniálně reaguje na "slunce tu tolik nepálí" z předešlých článků :D Výšlap teda vypadá pěkně náročně, ale podle krásných fotek za to rozhodně stojí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, nakoniec sa nám dokázalo, že to slnko predsa len poriadne páli. :D

      Delete
  4. Vyzerá to tam naozaj prekrásne! Ja by som asi na ten vrch nevyliezla, pretože schody sú moja smrť :D Ale zato ten výhľad určite stojí za tie schody!
    CAROLINE

    ReplyDelete
  5. No tak to byl teda panečku výšlap - pořádnej! Ale ta krajina :O pořád mě to nepřestává fascinovat...

    ReplyDelete
  6. Fotky jsou naprosto dokonalé! ♥ Výšlap to byl tedy pořádný, no, doufám, že jste nakonec večeři stihali :D

    GIVEAWAYAnother Dominika

    ReplyDelete
  7. Wow! Tak ze toto ťa maximálne obdivujem! Ja by som sa zložila v polovici cesty hore :D a potom by ma asi museli odniesť :D ale rozhodne to stálo za to, tie fotky sú úchvatné!! :))

    Ivana xx

    ReplyDelete
  8. To je tak prekrásne! Kiežby som našich presvedčila aspoň raz na takúto dovolenku, na nejakom dychberúcom a nezvyčajnejšom mieste. A ja síce so schodmi problém nemám, no akonáhle sa ocitnem na mieste, kde vidím, že seriózne by som mohla spadnúť a ten pád by nedopadol dobre, tak panikárim.:D Už sa teším na ďalšie fotky!:)

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!