England | Day 4 : She sells seashells on the sea-shore 🌊

Ráno nás "on the table" privítali raňajky v podobe cornflakes a mlieka. Dostali sme aj čierny čaj, ktorý sme však vypiť celý nezvládli. Predsa len, zapíjať mlieko teplým čajom ? Ja vám neviem.


Anglicko16-A-143

K autobusu sme išli pešo. 35 minút. Rýchlo chôdzou. Bolo veľmi zima, tak aspoň sme sa trocha zahriali. Od domácej sme dostali obedový balíček s kúpeným wrapom, cheese puffs, nejakým keksíkom a vodou. 

DSCF2226DSCF2213

Doobeda sme prišli do prímorského rybárskeho mestečka Hastings. Videli sme z neho len malý kúsok a podľa asi všetkých sme sa úplne zbytočne pozreli do dvoch rybárskych múzeí. Ale poznáte to - je to zadarmo, tak prečo sa nepozrieť ? Oveľa lepšia bola prechádzka po pláži. Síce si to nepredstavujte ako scénu z tých romantic movies alebo z baywatch. Fúkalo strašne a ešte viac, ale aspoň máme pekné fotky. Relatívne. Niektorých pekne ošpliechala vlna, ale tvárili sa hrdinsky.

DSCF2237DSCF2229

Vyšli sme aj hore na kopec nad mestom. Ide tam aj pozemná lanovka, ale my sme si to vyšli pešo. Je odtiaľ nádherný výhľad na mesto, takže ak sa raz do Hastings dostanete, určite sa tam nejako hore vyškriabte. Aj pešo to trvá okolo 10 minút (ak nemáte veľa času, samozrejme). A neváhajte si dať fish and chips v jednej z tých pekných uličiek.

GJH England trip1DSCF2242

Naša cesta pokračovala do Hever Castle. Tento hrad je bývalým sídlom Anny Boleyn a Henricha ôsmeho. Interiér nebol síce najväčší, no bol naozaj pekný. Pre mňa ako milovníčku histórie bol veľmi zaujímavý, aj s výkladom našej sprievodkyne, ktorá sa so slovami "tohto by som sa nemala chytať, ale pozrite, z akého pevného materiálu to je" dotýkala asi všetkého.

P1180940P1180947

Okolo zámku sú nádherné záhrady, bludiská, v ktorých sme zablúdili a zablatili si topánky, ponaháňali sme kačice a urobili veľa veľa fotiek. Toto miesto bolo asi najlepšie z celého výletu. Určite by som sem išla ešte raz a hlavne mala viac času.

GJH England trip2P1180949

Večera nás prekvapila - bola uvarená, nie len ohriata. No tá rozvarená ryža s mäsom a omáčkou závidenia hodná nebola.

Nikdy nechoďte spať s mokrými vlasmi. A už vôbec nie v anglickej rodine, kde kúria minimálne (a to vraj musela prikúriť, lebo sa ochladilo. hm.)

Comments

  1. Super fotky:) Ja se zitra chystam do Londyna tak uz se tesim :)


    xxx

    CITC FASHION BLOG

    ReplyDelete
  2. Krásne fotky! :) Čím ďalej, tým viac by som chcela navštíviť Anglicko!

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!