BOOKS: January Wrap-Up

" Tip for all of you guys out there: If a woman is asleep, let her sleep. If you're anything other than newlyweds, she does not want to you groping her in the morning. "  - Andy Weir, Annie's Day

Naposledy odovzdané

Outlander (Diana Gabaldon) ★★★★
Tento vyše 800-stranový historický román som začala čítať už začiatkom decembra, ale dočítala ho až koncom zimných prázdnin. Je rok 1945 a Claire Randall si so svojím manželom Frankom užívajú dovolenku v Scottish Highlands. Claire však jedného dňa precestuje v čase a ocitne sa na škótskom území v roku 1743. - Už kvôli tejto synopsis som mala vysoké očakávania a splnili sa - táto kniha bola perfektná ! Naozaj. Autorkin štýl písania ma hneď chytil a ani ten počet strán mi nevadil. Bolo tam tak akurát postáv, každá sa tam objavila na akurát strán (čítaj . nikto mi veľmi neliezol na nervy) a aj keď veľkú časť tvoril romantický príbeh, bolo to také realistické, žiadna insta-love, ktorej je plných veľa kníh a ešte viac filmov.


The Egg (Andy Weir★★★★
Slávny Andy napísal okrem príbehu o Markovi, ktorého omylom nechali na Marse, aj niekoľko krátkych príbehov. The Egg je asi najznámejší - rozpráva o existencii a vesmíre a ani vám o tom nemôžem viac povedať bez toho, aby som nevyzradila celú pointu. Ale naozaj je dychberúce ako Andy Weir dokázal napísať niečo tak krátke a tak dobré! A to platí aj o väčšine jeho ďalších poviedok. V januári som prečítala ešte The Real Deal a Annie's Day. Bolo to super rýchle a pohodové čítanie. The Egg nájdete tu a ostatné Andyho poviedky tu.


Tanec pre Luciu Frey (Daniella Ferková★★★★
Kniha sedemnásť ročnej autorky je o živote - o všetkom. O priateľstve, láske, smútku, rodine. Objektívne ? Nie je to nič skvostné. Miestami to bolo naozaj reálne, našla som sa v zopár riadkoch. Inokedy to zasa bolo príliš infantilné a isté situácie až absurdné. No celkovo to bolo príjemné čítanie. Obdivujem Daniellu, že knihu dokončila a ešte aj vydala! A držím jej palce s ďalšími výtvormi. :)


Skrotenie čertice (William Shakespeare★★★★
Ak ešte neviete o tom, že som až príliš vysadená na Shakespeara a čítam ho veľmi rada. Táto komédia bola naozaj super! Aj keď je táto kniha zo 16.storočia, dosť som sa nasmiala a Shakespearovu tvorbu si neviem vynachváliť !!


Anjeli a démoni (Dan Brown★★★★
Trvalo mi dlho (asi aj 10 rokov), kým som niečo od Dana Browna z tej poličky doma vzala a začala čítať. Anjeli a démoni je prvá kniha zo série o Robertovi Langdonovi, svetovom odborníkovi na symboliku. Kniha je plná bratstva Illuminati, rozporom medzi vedou a cirkvou a, samozrejme, Ríma! That's that . Veľmi dobrá kombinácia. Aspoň pre mňa.

A čo vy a vaše dočítané / rozčítané a neprečítané knihy ? :)

Krásny víkend vám želám !

Comments

  1. Děkuji za tipy, zrovna jsem dočetla jednu knihu, tak alespoň vím, po čem se mrknout v knihovně :)

    Ili Libertad

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!