BOOKS: November Wrap Up

Veľmi dlho som sa pohrávala s myšlienkou, či napísať niečo o tom, čo som v novembri prečítala. Lebo, povedzme si úprimne, je veľa ľudí, ktorých knihy vôbec nezaujímajú. Ale povedala som si, že rovnako tu musia byť aj tí, ktorí čítajú veľa, aspoň toľko ako ja, ak nie viac, a tipy na knihy vrúcne privítajú.

. all pics are from goodreads


The Songs of Distant Earth (Arthur C. Clarke) ★★★★☆

Nečítam sci-fi. Ale tento príbeh, ktorý sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti, keď planéta Zem už neexistuje, sa mi veľmi páčil. Áno, je to celkom smutný príbeh, vzhľadom na to, že väčšina ľudstva vymrela. No na kolonizovanú planétu Thalassa sa približuje vesmírna loď. A ako inak, priamo zo Zeme.

Na to, že milovníčkou sci-fi naozaj nie som, ma veľmi milo táto kniha prekvapila. Na začiatku som bola trocha stratená, nevedela som úplne, čo a kde sa deje, ale časom som sa v tom deji zorientovala a naozaj ma to bavilo. Hlavne druhá polovica knihy.








Unbelievable - Pretty Little Liars #4 (Sara Shepard) ★★★★☆

Túto knihu som začala čítať, pretože som si chcela prečítať niečo ľahké a krátke. Potom som zistila, že tá kniha má vlastne okolo 300 strán, ale keď už som raz začala ...

Pretty Little Liars tv show pozerám, aj keď to príliš dlho naťahujú a dávno mohli sériu skončiť. No tieto knihy sú naozaj super na také oddychové čítanie, pretože sa čítajú veľmi ľahko a hlavne rýchlo. Je ich v sérií viac ako 10 a ďalšiu už možno čítať nebudem, pretože sa bojím, že to začne byť zamotané ako tv show. Ale slávnostne môžem prehlásiť, že táto štvrtá časť bola podľa mňa zatiaľ najlepšia a nepozerať seriál, naozaj by som nevedela, ako sa to všetko skončí.








Utrpenie mladého Werthera (J.W.Goethe) ★★★

Werthera sme mali povinne čítať do školy. Nechcelo sa mi, ale povedala som si, že keď musíš, tak musíš a čítala som. Nebavilo ma to a 3 hviezdičky sú skôr za to, že to bolo naozaj kvalitne napísané. 

Knihu tvoria zápisky mladého Werthera, ktorý je nešťastne zamilovaný a trpí neopätovanou láskou. A trpí a trpí a trpí ... 

Mne sa táto kniha nezapáčila, ale vám by sa možno mohla. Veď je považovaná za nejaký ten klenot literatúry. Viac som o tejto knihe písala pár článkov späť.


November 9 (Colleen Hoover) ★★★★★

Kniha o knihe. Čo lepšie medzi knihami existuje?

Ak chcete niečo romantické, realistické, trošííčka cliché, ale niečo, kde z každej strany kričia emócie, prečítajte si November 9.

Je o dvoch ľuďoch, ktorí sa spoznajú 9. novembra a stretávajú sa vždy len každý rok v tento jeden deň (a jeden z nich o tom píše knihu! ).

Čo viac ? Len že je to naozaj super ! Aj keď, pravda, nie úplne pre každého, takže, ak takéto love at first sight knihy naozaj nemáte radi, nečítajte ju.


A čo vy čítate a čítali ste v novembri ? :)

Comments

  1. A trpí a trpí a trpí.. naprosto přesné! :D ..a já trpěla spolu s ním, fakt ta knížka se nedala, a to jsem jí četla dvakrát :D Jinak zbytek knížek neznám, ale třeba tu November 9 bych si chtěla přečíst, myslím, že by byla hodně podobná knížce Jeden den, kterou mám moc ráda :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamarátka mi hovorila, že jej to tiež pripomína Jeden deň (čo je naozaj super kniha!) :) ale ja som tam tú podobu naozaj nenašla :D

      Delete
  2. Mne sa Werther páčil, ale sú aj lepšie diela z povinnej literatúry :)) a ostatné nepoznám, teda Clarkeho poznám, ale nič som od neho ešte nečítala :)

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!