Jane in the kitchen: Carrot-cake oatmeal cookies (Mrkvové sušienky)

Tento recept na mrkvové sušienky som mala publikovaný ešte na svojom starom blogu. Dnes doma padla reč práve na ne, že som ich už veľmi dlho nepiekla. Musím sa priznať, že tento recept patrí k mojim trom najobľúbenejším. Zatiaľ chutili každému a verím, že sa už niekedy konečne premôžem a znova ich upečiem. A ak by ste ich chceli vyskúšať tiež, čítajte ďalej!

I'd had this recipe up on my old blog and I thought of it as we were talking about it today. I have not baked these for like 2 years (?) maybe. I gotta admit that this recipe is in my top 3 and everyone who has tasted them really loved them. I hope I'm gonna make these great carrot cookies some time soon. If you're interested in making them, read on!




potrebujeme
300 g jemne nastrúhanej mrkvy
150 g ovsených vločiek
100 g orechov alebo slnečnicových semiačok
100 g sušených hrozienok
1 perníkový prášok do pečiva (alebo prášok do pečiva zmiešaný s perníkovým korením)
1 šálka celozrnnej múky
100 ml oleja
3 polievkové lyžice kokosu
1-2 polievkové lyžice medu 

what we need
300 g finely grated carrot
150 g oatmeal
100 g walnuts or sunflower seeds or both
100 g raisins
1 baking powder
some spices
1 cup flour
100 ml oil
3 tbsp shredded coconut
1-2 tbsp honey


#1: Ovsené vločky si na 10 minút zalejeme vodou, necháme napučať. Potom jemne vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme k nim ostatné prísady a dobre premiešame. 

#1: Leave oatmeal to soak in water for about 10 minutes. After that, get rid of the excess water. Add all the other ingredients and mix it all together.


#2: Na plech dáme papier na pečenie a lyžicou poukladáme na plech, aby nám vznikli približne nejaké takéto bochníčky ↑ . 

#2: Spread a baking paper on a baking sheet and use a spoon to make cookies.


#3: Pečieme 20 minút pri 180 - 200°C. 

#3: Bake them at 180 - 200°C for about 20 minutes.


Ak ich náhodou upečiete, určite mi dajte vedieť, ako sa vydarili :)

Dobrú chuť!
Bon appetit ! 

Comments

  1. Vypadají skvěle. Musím to vyzkoušet, děláš i slanou verzi?

    ReplyDelete
  2. Těšila jsem se na tenhle recept :) Vypadá to teda naprosto úžasně, budu muset vyzkoušet :)

    Ili Libertad

    ReplyDelete
  3. Super tip! ..jen já bych musela vynechat hrozinky, s nima bych sušenky nestrčila do pusy ;)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  4. fakt to vypadá bohovsky, teraz som v nejakom kuchárskom švungu tak určite využijem! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!