Hollywood in Vienna 2015

Vo štvrtok som si splnila jeden zo svojich snov. Teda, splnila som si ho viac-menej už v marci, keď sme si kúpili lístky na Hollywood in Vienna . Ide o galakoncert filmovej hudby, ktorý sa každoročne koná vo viedenskom Konzert Haus-e už od roku 2009. Vrámci koncertu sa udeľuje aj prestížne ocenenie Max Steiner Film Music Achievement Award. Každý rok je cena udelená inému svetoznámemu skladateľovi. Predchádzajúce ročníky ju získal James Horner (ktorý zložil hudbu k Titanicu či filmu Avatar) alebo napríklad Howard Shore (Pán prsteňov, Hobbit), tento ročník bol venovaný Jamesovi Newton-Howardovi. Tento človek má na svedomí hudbu k viac ako 120 filmom (spomeniem napríklad: The Dark Knight, One Fine Day, Maleficient, Pretty Woman alebo dokonca aj Hunger Games). 

Hollywood in Vienna1

Každý ročník má inú tematiku. Minulé roky to bola napríklad láska či komédia, no tento ročník sa niesol v takej halloweenskej mystery atmosfére. Všetky skladby hrá ORF Radio-Symphonieorchester Wien, ktorý je zatiaľ môj určite najobľúbenejší orchester! Koncert trval približne 3 hodiny a vypočuli sme si skladby z Addamsovcov, Poltergeista, Omen, DaVinciho kód, Hanging Tree z Hunger Games: Mockingjay part 1 a veľa veľa ďalšieho. Na záver sme si pozreli a vypočuli dojatého Jamesa Howarda a tlieskali sme tak, až nás ruky boleli. Všetkým sa nám koncert veľmi veľmi páčil, až tak, že ten zážitok ani neviem popísať. 

Hollywood in Vienna

Ak máte filmovú hudbu radi, určite zavítajte do tejto časti youtube a tu si môžete pustiť asi najperfektnejšiu skladbu zo všetkých.


O rok by sme veľmi radi išli znova a ja budem len a len dúfať, že budúci rok bude patriť Hansovi Zimmerovi ! (prosím, prosím)

A čo vy? Máte radi takúto hudbu a koncerty? Počuli ste už o tomto viedenskom koncerte alebo ste tam náhodou aj boli? :)

Comments

  1. Davali zaznam tusim vcera na ORF III!
    http://tv.orf.at/orf3/stories/2738396/

    ReplyDelete
  2. Vôbec som o takomto koncerte nepočula, no znie to naozaj zaujímavo, keď tak pozerám na skladby, ktoré ste si vypočuli :)

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!