Strawberry curd tart .

Neviem, čím to je, ale nikdy sa moje pečenie nezaobíde bez nejakých komplikácií. Raz mám cesto príliš riedke, potom zasa tuhé. Niekedy sa mi koláč rozpadá, občas zhorí a tak podobne. Ja a pečenie sa, popravde, veľmi nekamarátime. Ale veľmi ma táto činnosť baví a rada sa s vami podelím o nejaké chutné recepty (aj keď to niekedy nemusí tak vyzerať).

Tento tvarohový koláč je spojenie receptu od Rebeky a nášho domáceho.

DSC_3422


CESTO .

potrebujeme : 
150 g hladkej / špaldovej múky
70 g cukru
120 g masla (môžete dať aj menej, ak cesto nechcete príliš maslové)
pol balíka kypriaceho prášku do pečiva
1 vajce
štipku soli

DSC_3382

1. múku, cukor, soľ a prášok do pečiva spolu zmiešame.
2. pridáme vajce a zmäknuté maslo.

Fake strawberry cheesecake

3. rukou vypracujeme hladké cesto a vytvarujeme z neho guľôčku.

Fake strawberry cheesecake1

4. cesto necháme chvíľu odpočívať v chladničke.
5. potom ho vyvaľkáme (ak chcete, tretinu si môžete nechať na vrch na ozdobu) a dáme do formy, kde ho popicháme vidličkou.
6. na cesto dáme alobal, zaťažíme fazuľou/hrachom a dáme piecť na 180°C na 10 minút.
7. alobal so strukovinou dáme preč a pečieme ešte asi 5 minút do zlatova.

Fake strawberry cheesecake2

PLNKA .

potrebujeme:
120 g pochúťkovej kyslej smotany
120 g jemného tvarohu
1 vajce
80 g cukru
jahody 
(alebo černice, čučoriedky, ríbezle, maliny alebo čokoľvek, čo sa vám tam hodí)

1. vajce zmiešame s cukrom, pridáme tvaroh a smotanu a všetko spolu vymiešame.
2. plnku vylejeme na predpečené cesto, pridáme ovocie (prípadne zvyšok cesta) a pečieme asi 25 minút pri 180°C. - dajte si pozor, aby vám plnka nepopraskala (ako mne).

DSC_3397

Koláč je najlepší na druhý deň, priamo z chladničky! Dobrú chuť :)

DSC_3417

Comments

  1. Vypadá výborně a určitě tak i chutná :)

    Ili Libertad

    ReplyDelete
  2. Tvarohové koláče zbožňujem, tento vyzerá výborne :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. och, práve som strávila príliš veľa času čítaním tvojho blogu. dievča, ty si žiješ! v nórsku to muselo byť absolútne perfektné. a ten koláč vyzerá úplne perfektne. mala by som sa už vážne naučiť piecť. alebo variť. najlepšie oboje. aj keď, mám na to iné dôvody ako moja mamka, ktorá je typickým príkladom matiek, ktoré sú obsessed s vydávaním dcéry. "musíš sa naučiť variť, inak ťa chlapi nebudú chcieť." (ja sa chcem naučiť variť, aby som si mohla robiť vegánske a vegetariánske mňamky. a nezomrieť od hladu keď odídem z domu.)

    o mne platí to isté, máš veľmi zaujímavý blog :)
    ďakujem :) ono u nás to tiež je v pohode, len ja rada preháňam a stresujem. minulý rok som ale napísala príliš veľa esejí a strávila žalostne veľa času nad word formation tabuľkami (ani sa nepýtaj :D), čo sa našťastie už tento rok opakovať nebude. ale tak naučila som sa veľa, to sa musí uznať.
    cvičíš jógu sama doma alebo chodíš niekam? :) ja som chcela začať, ale tie čo som našla boli také, že mi buď nevyhovoval čas alebo cena alebo úroveň precvičovania. aj otec učí jógu, ale do žiliny cestovať kvôli tomu každý týždeň teda nebudem. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nemáš začo :))
      och, ďakujem, zapamätám si meno :) ja zatiaľ cvičím len pop pilates a to tiež len tak veľmi občas, celé leto som basically nič nerobila.
      to nemyslíš vážne!!!!!! chodíš na gjh? ak na to mám ísť dedukciou, mala by si byť v 5A alebo 3A, keďže máš skúsenosti so zdenkom. :D <3
      ďakujem! u nás to je tak, že mama je zdesená z idey že by som nemala jesť mäso. bola som minulý víkend na vegánskych hodoch a bolo to perfektné. vôbec som nemala pocit, že by mi chýbalo mäso a nikdy som sa necítila po takej dávke jedla lepšie.

      Delete
  4. jéj jééj milujem takéto obrázkové recepty,, ale žiaľ, na toto by som sa nedala, ja totiž dokážem spraviť len palacinky ale inak pečenie moc nemusím,, dobre klamala by som, ešte dokážem urobiť smotanovú chladenú tortu, inak som v tom mizerná :)

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!