Norway | Day 8 : Bergen, Bryggen a veľrybie mäso

Ako si to všetko zapisujem, mám pocit, že ma už úplne opúšťa humor a sarkazmus. Asi som príliš uchvátená, aké je to tu všetko krásne (nádherné, prenádherné, úžasné a ešte krajšie) a tak mi prepáčte tie opakujúce sa superlatívy.

KLIK A ČÍTAJ ĎALEJ !

DSC_3343


[10:04] V Bergene nás privítala vôňa rýb. V meste nie je takmer nikto. Prešli sme sa cez rybí trh, kde nájdete všetko od mušlí, cez veľrybie a sobie salámy, až po krabie mäso. Keďže máme trocha ovocný deficit, kúpili sme si hrozno a bolo naozaj dobré. Mňam.

DSC_3274DSC_3275DSC_3279
DSC_3283DSC_3296

[14:42] Dnes je tých pamiatok trocha menej ako v Oslo: Bergenhus, Bryggens Museum (kde sme si napísali naše mená v runovom písme), Bryggen - pôvodné hanzovné domy, ktoré patria do UNESCO. Zastavili sme sa aj v Gamle Bergen . Je to dedinka vytvorená na ukážku toho, ako sa kedysi v Bergene žilo. Je tam všetko - pekáreň, pošta, zubár, domy bohatých i chudobných. Keďže je nedeľa, bolo tam akési podujatie a v celej dedine boli herci, hrajúci pôvodných obyvateľov. V jednom dome som s domácou paňou predebatovala vtedy aktuálne módne trendy a zhodnotili sme, že istý klobúk má na sebe príliš veľa pierok. Dali sme si čerstvé osie hniezda (och, mňam. chutili úplne ako domáce!).

DSC_3317DSC_3315DSC_3310DSC_3311DSC_3321DSC_3320

[16:20] Sedíme v reštaurácii hneď na brehu fjordu. Každý sme si objednali niečo z podmorského sveta - burger s lososom, burger s veľrybím mäsom a king crab-a.

DSC_3344

[18:40] Čakáme na autobus, tak sme si sadli už druhý krát do parku. Je tu naozaj krásne (neviem, koľkokrát som túto frázu už použila, pardon) a super príjemná atmosféra. Ľudia (väčšinou študenti) sa opaľujú, grilujú, dvaja dokonca tancujú cha-chu. Škoda, že u nás takéto niečo veľmi nevidieť.

P1170685 DSC_3342

[20:50] Už sme na izbe, závisláčíme na internete (je to smutné, priznávam) a podaktorí pojedajú čokoládové medvede. Spať dnes pôjdem asi skôr, pretože začínam byť hladná a nechce sa mi jesť. A zajtra nás čaká turistika. Dobrú!

Comments

  1. zas a znovu super post :) tú sobiu salámu či veľrybie mäso by som rada skúsila ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  2. Máš vždycky tak krásné fotky :) I když tam asi ani jiné nafotit nejdou :D

    Ili Libertad

    ReplyDelete
  3. Jůů, úplně ti to závidím, tak ráda bych se tam procházela jako ty a nechávala si líbit vůni ryb, áách :))

    ReplyDelete
  4. Nádherné fotky. Nejvíc mě dostal ten altánek, to je překrásné.

    ReplyDelete
  5. Krásné fotky, musí to tam být opravdu nádherné :)

    Smile Thess

    ReplyDelete
  6. ďakujem veľmi za komentáre! :)

    ReplyDelete
  7. Po každém článku, kde se objeví fotky/povídání/cokoliv o Norsku, zamilovávám se do téhle země víc a víc ♥

    Another Dominika

    ReplyDelete
  8. aaah, panebože to si užívej jak jen mužeš, Norsko je muj sen:) snad si ho taky někdy splním:) strašně mě lákají spíše tyhle místa než např. obrovská města nebo pláže.. chtěla bych vidět, holandsko, skotsko, švédsko, švýcarsko... zatím jsem si splnila jen irsko a švýcarsko, kam se chci ale stejně vrátit, protože jsem si to neprošla pořádně podle mých představ :D
    hned klikám na obběr :))

    ReplyDelete
  9. Krásne fotky :O ♥

    ReplyDelete
  10. Nádherné fotky :) hned bych se tam podívala :3

    ReplyDelete
  11. Krásne fotky !! ♥

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  12. Tie fotky sú prenádherné a neskutočne ti závidím (v dobrom), že si sa ocitla v takom prekrásnom prostredí. Nórsko je taký môj cestovateľský sen, neskutočne ma láka to okolie a príroda, ktorá je už i na fotkách dychberúca. Užívaj si tam ♡

    ReplyDelete
  13. No to jsou krásný fotky, takové dokolečka dokola. Už je obhlížím deset minut, to jsou tak nádherné momenty... Ty domečky za sebou, to je famózní, a to dítko na té ulici, to je krásný...

    P.S.: podělím se :)!!! Až ho otestuji :))!!

    voguetheresa.blogspot.cz

    ReplyDelete

Post a Comment

thank you for your comments!